Білі стільці на білій кухні: стильно чи моветон?

Білі стільці на білій кухні: стильно чи моветон?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Немає нічого страшного у використанні білих стільців разом з інтер'єром кухні однієї колористики. Достатньо лише підібрати додаткові відтінки.

Білий завжди був популярний — ошатний, втілення елегантності та чистоти, він чудово підходить як основний для оформлення кухні. Іноді так хочеться в тому ж кольорі купити меблі, але зупиняє небезпека створити схожість з операційною або уславитися володарем поганого смаку. Розповімо, як гармонійно помістити білий обідній стілець на білу кухню, щоб простір став втіленням елегантності та стилю.

Король стилю

Білий колір пасує багатьом напрямам й стилістиці, зручний у поєднанні із різними техніками й текстурами. Витончено виглядає в класиці, багато в бароко, витончено в сканді, легко в провансі, незвично в хай-теку, колоритно в кантрі, цікаво в грецькому, розкішно в італійському, брутально у французькому напрямку. Колір може слугувати полотном, на якому завдяки правильному плануванню, використанню предметів і аксесуарів можна відтворити будь-який напрямок.

Як уникнути монотонності?

біла кухня

  • Як і будь-який інший колір, білий має багато відтінків, його можна обіграти кремовим, молочним, слоновою кісткою, ейворі, жасминовим, опаловим, сніговим, димчастим. Використання різних відтінків дає змогу «наповнити» простір.
  • Надайте приміщенню динамічності — додайте контрастних чорних деталей, ефектно виглядатиме чорний. Наприклад, білий обідній стілець із чорною окантовкою, ніжками чи оббивкою з легким орнаментом або ж панелі лаймового чи помаранчевого відтінку.
  • Можна використовувати кольорові крісла, а за бажанням одягати ошатні світлі чохли.
  • Додайте яскравих акцентів, різних предметів — підставок, полиць, кріплень.
  • Використовуйте різні текстури та поверхні — матові, глянцеві, рифлені.
  • Комбінуйте з металом, причому підійде практично будь-який відтінок залежно від застосовуваної стилістики — золотистий, сріблястий, бронзовий, хромований, чорніння металу.

Попрацюйте з текстилем — штори, скатертини, серветки, рушники, навіть декоративні подушечки розбавлять інтер'єр.

Характеристики стільців

  • Розмір, звісно, має бути пропорційний столу, габаритам кухні.
  • Форма — підійде абсолютно різна, за рахунок білого кольору обідній стілець може підійти до будь-якої обстановки. Найелегантнішою та універсальною буде модель на тонких ніжках із високою спинкою й м'яким сидінням.
  • Матеріал — також має відповідати загальному антуражу та обраній концепції. Наприклад, для грецької — досить великий дерев'яний, французької - витончений з куванням, модерну — у вигляді крісла.
  • Конструкція — залежить від тривалості та частоти використання, кількості людей, самого приміщення. Для економії простору беруть меблі, що штабелюються або добре засуваються під стіл. Білий колір їх буквально розчиняє і робить непомітними навіть на найменшій кухні.

Підсумок

Як бачимо, немає нічого страшного у використанні білих стільців разом з інтер'єром кухні однієї колористики. Достатньо лише підібрати додаткові відтінки, додати яскраві акценти, використати різні фактури і приміщення стане втіленням елегантності, комфорту й бездоганного смаку своїх господарів.

Джерело: https://nowystyl.ua/

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
24.01.2023 в 20:29 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: кухня, білі стільці
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.