Гардероб для немовляти: розумний підхід

Гардероб для немовляти: розумний підхід
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Вибираючи одяг для немовляти, дуже важливо вчасно зупинитися і не накупити речей, які ніколи не знадобляться.

Чекаючи малюка, майбутні матусі мріють дати йому тільки найкраще і виділити його серед решти дітей. Це прагнення знаходить насамперед відображення в одязі малюка. Готуючись до важливої події у своєму житті, майбутні матері готові проводити години у магазинах для дітей. Результатом такого шопінгу може стати гора дитячого одягу, який ніколи не буде одягнений.

Що знадобиться дитині у перші місяці життя

Одяг для новонароджених у крамниці https://www.rechi-dlya-malechi.com.ua/ вражає своєю різноманітністю і виглядає дуже мило, тому не дивно, що майбутні батьки скуповують його великою кількістю. Але купуючи чергову річ, слід пам'ятати, що немовлята ростуть дуже швидко і можна обмежитися лише найнеобхіднішим одягом.

У перші місяці життя дитині знадобляться:

  • боді на кнопках знизу для легкої заміни підгузки;
  • распашонки із зав'язками або кнопками на плічках, що дозволяє швидко зняти її з дитини;
  • сорочечки з «подряпками» для сну;
  • чепчики;
  • шкарпетки або пінетки.

Бажано, щоб весь одяг для малюка був виготовлений із натуральних тканин. Щоб не травмувати ніжну шкіру дитини, шви на речах повинні розташовуватися назовні. Також слід віддати перевагу речам на зав'язках або лямках, а одяг на резинках залишити для старшого віку.

Гардероб для немовляти: розумний підхід

Критерії вибору

Вибираючи одяг, слід розуміти, що перші три місяці дитина росте дуже активно і в цей період не варто купувати багато речей для неї. Придбати потрібно тільки необхідні речі і керуватися наступними критеріями:

  1. Одяг повинен бути вільним і комфортним. Жодні елементи не повинні обмежувати рухи дитини. Не варто купувати речі з тугими зав'язками чи заклепками. Сукні для дівчаток у перші місяці життя стануть абсолютно марними.
  2. Не варто купувати речі на виріст. Краще купити 2-3 якісні предмети гардеробу і потім оновлювати їх за потреби.
  3. Усі шви, кнопки, зав'язки мають бути якісно пришиті.
  4. Не зайвими будуть кілька пелюшок. Навіть якщо не планується сповивати новонародженого, вони чудово підійдуть як підстилка, наприклад, при заміні підгузки або перевдяганні.

Який колір кращий

Більшість батьків намагається позначити стать своєї дитини, купуючи речі блакитних відтінків для хлопчиків, а рожевих – для дівчаток. Такий поділ коьорів іде ще з часів Павла I. За його правління члени сім'ї одразу отримували орден. Стрічки, на якій вони кріпилися, були рожевими і блакитними з сріблястою облямівкою.

Так як прості громадяни не удостоювалися орденів, то вони прагнули наблизитися до звичаїв княжої сім'ї, одягаючи своїх дітей у певні кольори. Звичай підкреслювати стать новонародженого одягом блакитного або рожевого кольору залишився досі. Але зараз магазини дитячого одягу представляють гардероб для новонароджених різних кольорів. Тут головне, вибираючи речі для малюка, не захопитись і не накупити зайвого.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
17.04.2023 в 05:59 Рейтинг: 4.9 // 7
Теги: одяг для немовлят
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.