Ідеальна шкіра: все про лазерну епіляцію

Ідеальна шкіра: все про лазерну епіляцію
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Лазерна епіляція – відмінний метод для тих, хто хоче забути про вросле волосся і постійне роздратування від гоління.

Лазерна епіляція – лідер серед усіх способів видалення волосся на тілі. Суть полягає в лазерному промені, який націлюється на волосяний фолікул і знищує його, не дозволяючи волоссю продовжити зростання.

Види лазерів

Виконується лазерна епіляція вінниця за допомогою спеціального обладнання. На даний момент застосовуються два види лазерів: діодний та олександритовий.

  1. Діодний лазер притискається до шкіри, на яку заздалегідь нанесений спеціальний гель. Так процедура стає максимально комфортною. Інтервал між процедурами – близько місяця. Сумарна кількість процедур у різних людей відрізняється, але зазвичай потрібно від 6 до 10 процедур.
  2. Александритовий лазер працює на невеликій відстані від шкіри без спеціального гелю. Хоча відчувається він неприємніше, ніж діодний, але ефект виявляється кращим: інтервал між процедурами більше (1,5 – 2 місяці), а сумарне число процедур менше.

Переваги лазерної епіляції

Серед усіх плюсів особливо варто виділити такі:

  • Довгостроковий результат. Звісно, це суто індивідуально і залежить від генетики людини. Але найчастіше результат зберігається щонайменше рік, а як максимум – до 5 років.
  • Безболісність. У порівнянні з восковою епіляцією або шугарінгом лазер не викликає хворобливих відчуттів. Неприємні поколювання з'являються лише на особливо делікатних зонах. Але навіть для цих зон передбачені спеціальні заходи: потужний потік холодного повітря в олександритовому лазері та сапфірове скло у діодному.
  • Менше ризику ускладнень. При дотриманні всіх необхідних запобіжних заходів лазер майже ніколи не викликає жодних ускладнень.

Ідеальна шкіра: все про лазерну епіляцію

Особливості лазерної епіляції

Варто враховувати такі моменти:

  • Процедура повинна проводитися досвідченим фахівцем виключно у кабінетах медустанов.
  • Результативність процедури може бути різною. Вона буде краще, якщо волосся темне, а шкіра світла. Хоча сучасні лазери вирішують цю проблему і дозволяють людям з темною шкірою досягти потрібного результату.
  • Якщо епіляція проводиться на діодному лазері, потрібно поголити волосся за 6 годин до її початку. Якщо на олександритовому, то волосся потрібно відростити приблизно на 1 мм. Хоча деякі олександритові лазери здатні на видалення зголеного волосся.
  • За два тижні до та після епіляції не рекомендується засмагати на сонці. Обов'язково необхідно використовувати засоби SPF 50, щоб виключити появу пігментних плям після процедури. Важливо рясно зволожувати шкіру та уникати механічної дії на неї.

Лазерна епіляція – відмінний метод для тих, хто хоче забути про вросле волосся і постійне роздратування від гоління. Процедура дуже ефективна, якщо дотримуватися всіх запобіжних заходів.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
12.05.2023 в 02:17 Рейтинг: 5.0 // 1
Теги: лазерна епіляція
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.