Як укладається шлюбний договір в Україні?

Як укладається шлюбний договір в Україні?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Шлюбний контракт — юридичний документ, який регулює майнові та фінансові відносини між подружжям як до, так і після шлюбу.

Укладання шлюбного контракту на Заході давно вже є популярною практикою серед пар, які вирішили офіційно оформити свої відносини. Сьогодні в Україні зростає інтерес до цього юридичного документа, який допомагає врегулювати майнові та фінансові питання подружжя. Для того, щоб контракт був складений правильно та захищав інтереси обох сторін, необхідно звернутися до кваліфікованого сімейного адвоката. Мешканці Сум можуть звернутися за посиланням https://www.simeinyi-advokat.com.ua/lawyer/sumy до досвідченого юриста по сімейним справам Олександра Малика.

Що таке шлюбний договір?

Шлюбний контракт — це юридичний документ, який регулює майнові та фінансові відносини між подружжям як до, так і після шлюбу. Основне призначення шлюбного контракту — захист майнових прав подружжя, а також запобігання можливим суперечкам у разі розлучення.

Укласти такий контракт можна як до укладення шлюбу, так і будь-якої миті під час подружнього життя. Основною вимогою до договору є його добровільність, а також дотримання правових норм України.

Основні умови шлюбного контракту

Шлюбний контракт може включати такі основні положення:

  1. розподіл майна;
  2. фінансові обов'язки;
  3. участь в утриманні дітей;
  4. умови поділу бізнесу та ін.

Як укладається шлюбний договір в Україні?

Договір чітко прописує, яке майно залишається за кожним із подружжя і як відбуватиметься його розділ у разі розірвання шлюбу. У документі можуть бути обговорені питання щодо фінансових зобов'язань між подружжям, наприклад, хто оплачує комунальні послуги, кредити, іпотеку тощо.

Контракт може передбачати умови матеріальної підтримки дітей та їх проживання у разі розлучення. Якщо один із подружжя володіє бізнесом, контракт може регулювати права та зобов'язання іншої сторони щодо цього бізнесу.

Переваги укладання шлюбного контракту

Укладання шлюбного договору має кілька важливих переваг. Шлюбний контракт дозволяє уникнути конфліктів та суперечок щодо майна у разі розлучення. Договір заздалегідь регулює фінансові зобов'язання подружжя, що спрощує ведення сімейного бюджету. Якщо один із подружжя займається бізнесом, контракт допомагає захистити його у разі розлучення, виключаючи втручання другої сторони.

У разі розлучення наявність шлюбного контракту значно спрощує процес розподілу майна та врегулювання інших питань.

У Сумах професійні адвокати з сімейних справа допоможуть вам правильно скласти та зареєструвати контракт, забезпечивши захист ваших інтересів.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
27.09.2024 в 20:18 Рейтинг: 5.0 // 3
Теги: шлюб, сімейне право, шлюбний договір, сімейний адвокат, шлюбний контракт
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.