Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати

Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Освітлення дозволяє створити в житловій кімнаті особливу атмосферу, тому варто правильно обирати світильник.

Усі освітлювальні прилади поділяються на різні види і серед них виділяються накладні. Вони не вимагають жодних модифікацій та особливої ​​підготовки для монтажу. Тому, обираючи освітлювальні прилади, наприклад, на сайті компанії «Гамма Світла», більшість покупців зупинять свою увагу саме на них. Крім того, світильники накладні можуть мати різний дизайн, кріпитися не тільки до стелі, а й до стіни.

Види накладних світильників: основні категорії

На сучасному ринку представлений справді широкий асортимент таких виробів, тому важливо знати, як правильно зробити вибір:

  • малопотужні світильники використовуються групами та встановлюються на стелі. Вони відрізняються мінімальним дизайном без додаткових декоративних елементів;
  • великі використовуються для того, щоб якісно висвітлити маленьку кімнату. Це хороша альтернатива підвісним люстрам для приміщень з невисокими стелями — вони не роблять стелю ще нижчою;
  • лед-люстри накладного типу відрізняються оригінальністю дизайну і можуть стати справжньою окрасою приміщення. Вони досить потужні і зазвичай дозволяють регулювати силу освітлення;
  • трекові системи, в яких встановлений спеціальний шинопровід, що припускає переміщення світла по ньому;
  • профільні — такі світильники бувають фігурними та лінійними, так що вони не тільки створюють якісне освітлення, але й дарують естетичне задоволення.

Що потрібно знати про світильники для житлових приміщень

В основному в сучасних умовах саме освітлення дозволяє створити в житловій кімнаті особливу атмосферу — одночасно затишну та функціональну. Для того, щоб досягти певного ефекту, використовуються різні типи світильників.

Наприклад, якщо приміщення виконане у стилістиці мінімалізму, то найкраще використовувати у ньому один великий світильник. Водночас можна комбінувати різні типи освітлення, завдяки чому кімната виглядатиме цікаво та функціонально.

Накладні світильники дозволяють поділити велике приміщення на дві або більше зон, що дуже зручно.

Які особливості мають накладні світильники та як їх вибрати

У будь-якому випадку при виборі дуже важливо враховувати яскравість світильника та колір його свічення — якщо освітлювальний прилад використовується у житловій кімнаті, то потрібно вибирати тепле освітлення, тоді як для офісів зазвичай використовується холодне.

Багато користувачів вибирають між накладними і вбудованими світильниками. Адже вони дійсно сильно відрізняються один від одного. Що обрати? Єдиної правильної відповіді немає — все залежить від стилю та від призначення приміщення, де монтується освітлення.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
29.07.2024 в 17:15 Рейтинг: 5.0 // 2
Теги: накладні світильники, Світло, освітлення
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.