Лікувальні мінеральні води України

Лікувальні мінеральні води України
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
У статті поговоримо про лікувальні мінеральні води України, які видобуваються на території комплексу «Деренівська Купіль» на Закарпатті.

Надра нашої країни багаті на різноманітні природні ресурси, серед яких одне з головних місць займають українські мінеральні води. Вже упродовж декількох століть вони використовуються не лише для втамування спраги, але й в якості ефективного засобу лікування, а також для профілактики виникнення багатьох захворювань.

Як вибрати саме ті води, які принесуть максимум користі? Сьогодні поговоримо про лікувальні мінеральні води України, які видобуваються на території комплексу «Деренівська Купіль» на Закарпатті.

Цілющі властивості, які перевірені роками використання

«Деренівська Купіль» на Закарпатті
«Деренівська Купіль» на Закарпатті / Світлина: facebook.com/derenivska.kupil

На території цього санаторно-курортного комплексу ви зможете насолоджуватися використанням термальних, мінеральних та питних вод. Вони збагачені різноманітними мінералами, серед яких — кремній, магній, бор.

За часів Австро-Угорської імперії сюди приїжджали європейці, які вважали ці місця найкращою екологічною локацією континенту та воліли тут відпочивати, відновлювати своє здоров’я та насолоджуватися лікувальними властивостями місцевих мінеральних вод.

Мінеральні води України курорти використовуються у відновлювальних процесах, а також готують на її основі усі страви та напої, які споживають відвідувачі цього сучасного рекреаційного комплексу. До того ж власникам вдалося побудувати місцевий завод, щоб дати можливість якомога більшій кількості людей скуштувати місцеві лікувально-столові води, навіть якщо вони знаходяться далеко від цього регіону.

Мінеральні води України: назви стають відомими

Які саме води видобуваються з родовищ, розташованих на території «Деренівської Купілі»? Розглянемо це питання більш детально:

  1. «Закарпатська-1» — мінеральна. Глибина свердловини, з якої її вибудовують, складає 352 м. В її складі — багато мінералів, головним з яких є кремній. Саме завдяки йому ця вода демонструє властивості детоксу. Можна довго перераховувати її властивості, згадуючи про зменшення рівня холестерину, запобігання розвитку атеросклерозу, позитивний вплив на печінку, забезпечення стабільної роботи жовчного міхура, якісний вплив на стан кісткового обміну. Режим правильного вживання мінеральної води вам порадить лікар, огляд якого є обов’язковим для усіх відвідувачів санаторію.
  2. «Закарпатська-2» — термальна. Глибина свердловини, з якої одержується ця вода, значно більша — досягає 640 с. В її складі теж є кремній (у вигляді кремнієвої кислоти) та борна кислота. Завдяки цьому, а також підвищеній температурі (вона сягає 43 градусів) ця вода використовується у проведені антитоксичної терапії, при хронічних запальних процесах, при тривалому медикаментозному навантаженні, задля звільнення від шлаків, при відновленні опорно-рухового апарату тощо. Неабияку користь має ця вода для жіночого здоров’я у будь-якому віці. Використовується у термальному басейні, який розташований на території комплексу.
  3. «Деренівська Купіль» — природна. Може бути використана для щоденного вжитку. Є джерелом повільного насичення організму природними мінералами (кремній, йод, цинк та мідь). Є фізіологічно повноцінною питною водою. Вживати її можна з метою зберігання та відновлення функціональних резервів організму, проведення детоксикації, покращення ліпідного спектра, сповільнення процесів старіння. Така вода має сприятливий вплив на роботу печінки, жовчовивідних шляхів та кишківника.

Мінеральні води «Деренівська Купіль»
Мінеральні води «Деренівська Купіль» / Світлина: derenivska-kupil.ua

Усі види вод пройшли необхідні етапи хіміко-аналітичного, експериментального та клінічного дослідження та мають усі необхідні дозволи. Саме тому можна говорити про відсутність шкідливих і наявність лише корисних наслідків її правильного використання для покращення здоров’я та фізичного-емоційного стану.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
26.02.2023 в 13:05 Рейтинг: 4.8 // 4
Теги: Деренівська Купіль, мінеральні води, Закарпаття
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.