Навіщо потрібно реєструвати домен

Навіщо потрібно реєструвати домен
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Навіщо потрібна реєстрація домену? Ось вам кілька вагомих причин, про які і розкажемо у статті.

Якщо ви вкладаєте в розвиток та просування свого сайту велику кількість сил та коштів, доменне ім'я теж стає в рази дорожчим. Щоб захистити свій бізнес від фінансових втрат та репутаційних ризиків, необхідна реєстрація домену вашого порталу. Це можна зробити, до прикладу, на сайті компанії QHost, обравши необхідні параметри.

Але навіщо це робити? Ось вам кілька причин, чому це все ж варто зробити.

Захист від конкурентів

Деякі недобросовісні опоненти можуть спробувати скористатися вашим успіхом. Для цього вони можуть відкрити домен, схожий на ваш, щоб вводити в оману потенційних клієнтів. Але якщо ваш домен офіційно пройшов процедуру реєстрації, то ви можете домогтися того, щоб сайт конкурентів був закритий.

Важливо пам'ятати, що якщо ви здійснили реєстрацію товарного знаку для свого домену, ваші права поширюються не тільки на нього, але і на всі схожі варіанти.

Блокування порушників

Шахраї зараз дуже винахідливі, тому, навіть не використовуючи доменне ім'я, схоже на ваше, зможуть створити клон сайту, який зовні дуже нагадуватиме ваш. І таким чином вони будуть перехоплювати клієнтів, наживаючись на вашому успіху та репутації. Але навіть у цьому випадку є можливість домогтися справедливості, заблокувавши такий сайт.

Для цього варто звернутися до хостинг-провайдера, а потім подати заяву до суду, тоді подібну копію буде блоковано, а вашу репутацію збережено.

Швидкий переїзд на інший хостинг

Якщо вам потрібно буде змінити хостинг або зробити редизайн, то це можна зробити сміливо. Оскільки доменне ім’я — це постійна адреса вашого бізнесу, вона буде залишатися не змінною. Тобто клієнти все одно вас знайдуть в інтернеті та залишаться з вами.

Навіщо потрібно реєструвати домен

Інші переваги

Серед інших переваг також варто зазначити:

  • ріст довіри зі сторони відвідувачів;
  • гарантована увага та запам’ятовуванність (на відміну від простого набору цифр);
  • більш швидке просування в видачі пошукових систем.

Перевірити чи вільний домен ви можете на сайті QHost. Якщо він поки що вільний, поспішайте його зареєструвати, поки це не зробив хтось інший. Адже заявки подаються у великій кількості щодня.

Реєстрація товарного знаку для домену суттєво полегшить вам життя, та дозволить знизити фінансові та репутаційні ризики.

Головне обрати назву, яка точно приверне увагу та буде відповідати вашому бізнесу. Потім вже можна створити креативний логотип та поширювати бренд у маси.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
29.07.2024 в 18:01 Рейтинг: 5.0 // 4
Теги: сайт, домен, Реєстрація
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.