Навіщо використовують протруйники та яка від них користь

Навіщо використовують протруйники та яка від них користь
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Застосування протруйників має кілька істотних переваг, які допоможуть збільшити розмір урожаю та його якість.

Протруйники насіння – це спеціалізований засіб, який використовується для попередньої обробки насіння перед їх посівом. Їхнє головне завдання захистити насіння від ймовірних майбутніх захворювань, які можуть зіпсувати врожай. Ознайомитись з асортиментом таких препаратів можна на сайті https://www.ukravit.ua/protruyniki/ у зручний час.

Різновиди протруйників

Існує кілька видів протруйників для насіння:

  • інсектицидні. Цей різновид обробки діє виключно на комах;
  • фунгіцидні. Вони спрямовані на боротьбу з грибковими захворюваннями;
  • гербіцидні. Цей тип протруйників протидіє виникненню бур'янів.

Переваги використання протруйників

Застосування протруйників має кілька істотних переваг, які допоможуть збільшити розмір урожаю та його якість.

Захист від хвороб та шкідників

Завдяки активним речовинам, які входять до складу протруйників, вони ефективно захищають урожай від виникнення різних захворювань та хвороботворних грибків. Також захищають насіння від шкідників, які можуть їх зіпсувати.

Стимуляція росту

Деякі різновиди протруйників містять у своєму складі стимулятори, завдяки яким скорочується термін проростання насіння. Це дозволяє значно швидше отримати врожай без втрати в якості.

Навіщо використовують протруйники та яка від них користь

Особливості проведення протруювання

Протруювання насіння має кілька аспектів, які обов'язково потрібно враховувати:

  1. Підготовка обладнання та насіння. Вибирається тільки найякісніше насіння, яке здатне дати хороший урожай у сприятливому ґрунті. Також проводиться налаштування обладнання щодо подальшої обробки.
  2. Вибір відповідного протруйника. Вибір відповідного протруйника залежить відразу від кількох факторів: тип насіння, умови їх проростання, ймовірні захворювання та шкідники. У разі вибору невідповідного складу та неправильного дозування врожай може бути зіпсований.
  3. Дотримання техніки безпеки при роботі з хімікатами. Більшість протруйників відноситься до категорії небезпечних хімречовин. Тому при роботі з ними необхідно дотримуватися техніки безпеки та використовувати засоби індивідуального захисту.

Протруєння – це обов'язкова процедура, яка проводиться багатьма фермерами. Щоб урожай вийшов великим та здоровим, необхідно правильно підбирати протруйники від перевірених виробників. Наприклад, можна обрати продукцію Паскаль, Рекорд, Супервін або Екзор. Усі вони чудово справляються зі своєю задачею та не нашкодять рослині.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
16.06.2024 в 16:31 Рейтинг: 5.0 // 2
Теги: рослини, бур'яни, протруйники
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.