Секрети безпечної роботи: якість та вибір робочих рукавичок

Секрети безпечної роботи: якість та вибір робочих рукавичок
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
У статті поговоримо про те, як вибрати робочі рукавички, на що звернути увагу, включаючи матеріал, призначення, сферу використання засобів захисту.

Для того, щоб виконувати поставлені робочі завдання не тільки ефективно, а й безпечно — варто дотримуватись певних правил. Зокрема дуже важливо використовувати робочі рукавички у всіх ситуаціях, де це потрібно. Адже вони допомагають надійно захистити руки від різних зовнішніх впливів. Проте вибрати їх не дуже просто, адже виробники пропонують великий вибір таких аксесуарів. Спробуймо дізнатися, на які моменти треба звертати увагу.

Обираємо робочі рукавички: сфера використання

робочі рукавички

За сферами використання робочі рукавички поділяються на дві групи:

  • Універсальні. Вони можуть захищати руки від проколів чи порізів, пилу чи води. Їх зазвичай використовують для нескладних та малонебезпечних робіт на виробництві чи у побуті. До цієї групи відносяться тоненькі латексні або трикотажні моделі з різними варіантами покриттів.
  • Спеціальні. Ці робочі рукавички використовуються лише у певних випадках та для конкретних видів роботи. Вони відрізняються комплексом специфічних характеристик (залежно від складу) — можуть проявляти стійкість до впливу кислот чи лугів, здійснювати опір іскрам чи навіть відкритому полум'ю, забезпечувати додатковий захист від порізів та проколів.

Такі засоби захисту містять необхідні компоненти для безпеки, виконуються зі спеціальних матеріалів та, зазвичай, є більш довговічними за універсальні. Але використовувати їх можна лише у вузькому спектрі видів робіт.

Який матеріал обрати?

Матеріал для робочих рукавичок підбирається з урахуванням їх призначення. Звичайно, такі аксесуари мають бути еластичними та повітропроникними. Проте якщо мова йде про спеціальні засоби захисту, то від деяких властивостей доводиться відмовлятися для безпеки. Наприклад, при використанні у хімічно агресивному середовищі стійкість до кислот важливіше за дихаючі властивості.

робочі рукавички

Найпопулярніші матеріали для виготовлення рукавичок:

  • Бавовна. Є безпечною та дихаючою, рукавички з неї добре сидять на руках, не порушують рухів, дозволяють зберігати гнучкість пальців. Може бути основою для спеціальних рукавичок для роботи — за допомогою просочування чи накладання таких матеріалів як нітрил, полівінілхлорид, латекс захисні рукавички отримують особливі властивості.
  • Спилок. Це матеріал, який отримують при обробці натуральної шкіри. Він здатен захищати від проколів та порізів, протистояти відкритому вогню, тримати температуру, попереджувати опіки.
  • Латекс. Гарний вибір для захисту шкіри від хімії, лугів, бруду та пилу. Латексні рукавички відрізняються м'якістю та еластичністю. Проте вони не можуть протистояти механічному впливу — рвуться навіть від проколів.

А придбати гарні рукавички для різноманітних робіт можна в інтернет-магазині Ultraziz. Тут зібрано найкращий асортимент таких захисних аксесуарів та інших засобів індивідуального захисту від перевірених виробників за приємними конкурентоспроможними цінами. Зокрема в нашому каталозі є продукція відомих закордонних постачальників, якість товарів яких не викликає сумнівів.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
06.11.2023 в 19:48 Рейтинг: 5.0 // 4
Теги: рукавички, Робочі рукавички, засоби захисту
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.