Скільки заробляє анімаційний дизайнер, чим займається та як ним стати?

Скільки заробляє анімаційний дизайнер, чим займається та як ним стати?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Motion-designer — багатогранний фахівець, пише сценарій, малює зображення, займається режисурою та звукомонтажем. Це творча та перспективна професія.

У рекламі, мобільних додатках, на сайтах і у відеоіграх використовують анімацію — картинки, що рухаються зі звуком і текстом. Анімована графіка краще привертає увагу, ніж статичні зображення та дає більше інформації про ідею ролика. Її створює motion-designer. Творча професія цікава та перспективна в майбутньому.

Чим займається професійний анімаційний дизайнер

Motion-designer — багатогранний фахівець, який пише сценарій, малює зображення, займається режисурою та звукомонтажем. Він може зробити:

  • рекламний ролик;
  • музичний кліп;
  • відеопрезентацію;
  • титри;
  • інтерфейс користувача;
  • заставки перед роликами на каналах YouTube;
  • відеомепінг — аудіовізуальну 3D проекцію та інше.

Професія має великі перспективи, тому що анімаційну графіку все частіше використовують у рекламі та контент-маркетингу. Окрім збільшення продажів та привернення уваги, її короткі повідомлення підвищують поінформованість глядача. Об'єкти, що рухаються, цікавіше для користувачів і зчитуються в рази швидше, ніж статичні.

Вплив анімації на аудиторію пояснює затребуваність та зростання популярності професії. А ось, наприклад, переклад титрів будь-якою мовою або транксрибацію аудіо можна замовити у професійному бюро перекладів.

Як працює анімаційний дизайнер

Створення короткого ролика лише з першого погляду просте заняття. У професії потрібне професійне знання фотографії, дизайну, відео та звукомонтажу. На відміну від звичайних зображень професія motion-designer спрямована на створення історії у вигляді короткої графіки, що рухається.

анімаційний дизайнер

Моушн-designer вигадує сюжет, використовуючи прийоми драматургії та режисури. Працює в програмах з графічного дизайну та відеоредакторів. Анімаційний ролик не обходиться без полігонального моделювання та цифрової скульптури, основами яких володіє професійний дизайнер.

Основне завдання моушн-дизайнера — перевести статичну картинку в динамічну, накласти звук та спецефекти.

Він працює у різних програмах

Зокрема це: Adobe After effects; Adobe Premiere; Blender; Cinema 4D; DaVinci Resolve Studio; Principle та інших.

Крім візуальних та аудіо ефектів, використовує у роботі кінематографічні прийоми. У графічному дизайні застосовує основи композиції, щоб гармонійно розташувати об'єкти на зображенні. Текст розкладає за правилами друкарні. Підбирає колірну палітру психології сприйняття кольору, щоб донести закладений посил і впливати на глядачів.

Motion-designer займається всім у реалізації проекту: від розробки концепції до інтеграції анімованої картинки на ресурс. Анімація може бути присвячена товару, послугам, інформації — всьому, що вимагає просування та впізнаваності.

Під час роботи

Професійний анімаційний дизайнер вивчає продукт та цільову аудиторію. Проводить творче дослідження, щоб виділити конкурентоспроможні переваги товару чи послуги. Вигадує ідею для анімації. Видає технічне завдання фотографам, режисерам та IT-фахівцям, якщо працює з ними в команді, або виконує всі функції самостійно.

Створює анімаційну графіку. Аналізує, як працює motion-дизайн, та яка у нього ефективність. В арсеналі анімаційного дизайнера не одна навичка, яку професія та індустрія зобов'язує постійно вдосконалювати.

Неможливо зробити рекламний проект із високою конверсією, якщо працювати старими методами. Наприклад, якщо психологія кольору і композиція у фотографії залишаються незмінними, відеоефекти постійно поповнюються новими. Розвиток технологій диктує свої правила гри, тому в роботі анімаційного дизайнера бездіяльність та відсутність підвищення кваліфікації — крок у минуле.

motion-designer

Куди можна влаштуватися за фахом анімаційний дизайнер

Професійних motion-дизайнерів беруть у штат кінокомпанії, рекламні агенції, студії дизайну, телекомпанії та IT-компанії. 60% з усіх, хто пройшов курс за анімаційною графікою, виконують замовлення, працюючи фрілансерами.

Професія motion-designer користується попитом у багатьох країнах. Заробітна плата залежить від кваліфікації, досвіду та бюджету, відведеного на проект. У США професійний дизайнер анімації в середньому отримує 6 000 доларів, трохи менше заробіток у Європі.

Щоб увійти до числа найкращих у своїй професії та отримувати гідні гроші за анімаційну графіку, потрібний ступінь бакалавра та портфоліо. В американських та європейських вишах професійна програма навчання. Закінчити бакалаврат можна у Флоренції, Мілані, Лондоні, Кембриджі, Нью-Йорку. Викладають анімаційну графіку в університетах та творчих школах візуальних та виконавчих мистецтв. Навчання платне і не дешеве, вимагає знання іноземної мови.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
16.01.2023 в 19:58 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: анімаційний дизайнер, motion-designer
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.