Сукня-вишиванка — ефектний одяг, який допоможе виділитися

Сукня-вишиванка — ефектний одяг, який допоможе виділитися
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Вартість сукні-вишиванки багато в чому залежить від тканин, що використовуються для їхнього пошиття.

Вишиванка — символ українського народу, тому її вдягають кожного дня багато жителів країни. Крім того, існують не тільки футболки або сорочки з вишивкою, а й жіночі плаття, які можна вдягати як кожного дня, так і на урочисту подію. Тому кожна дівчина може купити жіноче плаття вишиванку, справити відповідне враження на чоловічу стать й продемонструвати наявність смаку.

Які тканини вибрати

Для пошиття вишиванки українські дизайнери намагаються використати лише натуральні тканини. Наприклад:

  • Льон. Якщо хочеться купити люксовий виріб, то лляна сукня з вишивкою — найкращий варіант.
  • Батіст. Попри те, що нитки дуже тісно переплітаються, матеріал виходить приємним на дотик. Сукні для літа з цього матеріалу — вдале вкладення.
  • Полотно домоткане. Раніше цей матеріал виготовляли вручну, тому він був достатньо грубим. Наразі існують фабрики, що випускають таке полотно, яке стало набагато приємнішим.

Вартість сукні-вишиванки багато в чому залежить від тканин, що використовуються для їхнього пошиття. Тому варто заздалегідь встановити, яку суму ви готові витратити.

Особливості вишивки

Сукні-вишиванки відрізняються і візерунками, і орнаментами, якими вони прикрашені. Для декорування одягу використовують різні техніки вишивки (гладь, рішельє, мережка та хрестик). Нерідко для декорування однієї сукні використовують кілька технік.

Орнаменти та візерунки наносять різноманітними способами:

  • Найдорожчий метод — це вишивка візерунків або орнаменту на полотні. Після цього робиться форма і зшивається сукня.
  • Щоб трохи скоротити витрати, деякі умільці роблять викрійку під сукню і лише після цього вишивається певний візерунок.

Ексклюзивні вишиванки, які можна знайти за посиланням https://ukrmoda.ua/ru/sukni-zhinochi/, прикрашаються кількома способами.

Сукня-вишиванка – ефектний одяг, який допоможе виділитися

Кольори та орнаменти

Щоб сукні-вишиванки стали справжнім оберегом, необхідно звертати увагу на відтінки та візерунки, які використовуються для їхнього декорування. На вартість ці показники мало впливають, але у долі людини можуть зіграти значної ролі:

  • За допомогою рослинного орнаменту можна притягнути у власне життя удачу та вберегтися від біди.
  • Квіткові мотиви сприяють процвітанню.
  • Деякі вишиванки доповнюються геометричними візерунками. Більшість елементів взято зі слов'янської міфології. Наприклад, ромб повинен бути присутнім на сукні у сімейних жінок, оскільки він сприяє поліпшенню сімейних відносин.

Завдяки тому, що жіночі сукні-вишиванки представлені в широкому асортименті, складнощів із вибором відповідного фасону не буде. Орієнтуватися потрібно на якість тканин, що використовуються для пошиття, на відтінки та на візерунки, присутні на сукні.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
19.06.2023 в 02:12 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: вишиванка, сукня
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.