Захист від дощу: парасолька чи дощовик?

Захист від дощу: парасолька чи дощовик?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Обираючи між парасолькою та дощовиком, слід уважно розглянути алюси і мінуси кожного варіанта.

Для захисту від дощу існує лише два способи – взяти парасольку або вдягти дощовик. Розберемося, який спосіб краще підходить для сучасного життя.

Переваги парасольки

Більшість парасольок невеликі за розміром, легко вміщуються у сумку або рюкзак. Вони мають різні розміри, кольори, навіть форми, тому можуть бути стильним аксесуаром і доповнювати модний лук. У сучасному суспільстві заведено надавати перевагу для захисту від дощу саме їм. 

Але насправді користуватися парасолькою не надто зручно. Головна проблема – вона займає руки. Одночасно нести парасольку та кілька пакетів або керувати велосипедом неможливо. У натовпі вона може зачіпати людей. До того ж вона захищає лише від вертикальних опадів.

Якщо дощ косий, то він буде заливати з боків, то ж одяг все одно намокне. Якщо ці недоліки для вас суттєві, то варто розглянути другий варіант.

Переваги дощовика

Перш за все, дощовик дозволяє зберегти свободу рухів, що особливо важливо у повсякденному житті. У будь-якій модифікації руки залишаються вільними. Сучасні матеріали забезпечують високий рівень вологостійкості, захищаючи вас від дощу якнайкраще. Вони створюють надійний вітрозахист, забезпечуючи додатковий комфорт у негоду.

Крім усього, сучасні технології дозволяють створювати легкі та зручні у використанні дощовики. Вони легко складаються і займають місця набагато менше, ніж парасольки. Завдяки цьому дощовики дуже зручні для перенесення у сумці чи рюкзаку або навіть у кишені.

Захист від дощу: парасолька чи дощовик?

Основні різновиди дощовиків

Ще одним вагомим плюсом дощовиків вважається їхнє різноманіття, завдяки чому можна вибрати оптимальний для конкретних потреб варіант. На blog.comfy.ua сьогодні можна знайти:

  • традиційні плащі;
  • спортивні моделі;
  • пончо дощовик;
  • короткий дощовик завдовжки до талії та ін.

Традиційні плащі — це класичний варіант із капюшоном, який захищає голову від дощу. Моделі з такими застібками, як блискавка або ґудзики, забезпечують додатковий комфорт при надяганні та знятті. Спортивні варіанти легші та мають дихаючі характеристики. Такі дощовики просто ідеальні для активного способу життя. Сучасні бренди пропонують стильні рішення, що поєднують у собі функціональність та модні тенденції. Слід звернути увагу на моделі відомих виробників, оскільки це дозволяє гарантувати високу якість.

З правильним вибором, використанням та доглядом дощовик стане надійним союзником у погодних змінах та забезпечить не лише захист, а й стильний акцент в образі.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
13.11.2023 в 01:33 Рейтинг: 5.0 // 4
Теги: дощовик, купити дощовик
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.