Автоматика для воріт

Автоматика для воріт
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Купити автоматику для воріт у Києві, ціна в інтернет-магазині «Ворота Центр Україна». Доставка по Києву та Україні. Монтаж, установка.

Автоматика для воріт: типи та можливості

Довгий час автоматичні приводи в приватному користуванні були такою собі надмірністю, і більш широке розповсюдження отримали з ростом популярності саме відкатних воріт. Чому сами них? А ви попробуйте регулярно поштовхати важку консоль. При тому, що класичні розпашні ворота можна успішно експлуатувати в ручному режимі. Але зручність користування та безпека (а для розпашних воріт це дуже актуально) взяла своє, і наразі більшість покупців, вибираючи нові ворота, відразу розраховують на встановлення на них автоматики.

Інша картина комерційна сфера — там автоматика воріт завжди була життєвою необхідністю, яка дозволяє економити час. контролювати безпеку та підтримувати необхідну пропускну здатність транспортних потоків.

автоматика для воріт

Існує три основних типи автоматики воріт:

  1. Пристрої для розпашних воріт. В комплекті йде два механізми, по одному на кожну стулку. Є моделі як для зовнішнього, так і прихованого монтажу.
  2. Консольна автоматика. Один корпус, в якому знаходиться двигун, редуктор та шестерня, що приводить через зубчату рейку всю консоль.
  3. Моделі для секційних гаражних воріт. Кріпляться під стелю, та через привідну шину приводять у рух полотно з секцій. Є відмінність у типі шини — ремінна або ланцюгова.

Моделі для комерційного застосування схожі за принципом роботи, але відрізняються конструкцією, вони потужніші, та розраховані на цілодобову експлуатацію без обмежень. Та й можливостей по розширенню функціонала там більше.

автоматика для воріт в Києві

При виборі автоматики воріт незалежно від її типу перед усім потрібно звернути увагу на наступні моменти:

  • Вага та розмір стулки, яку буде рухати пристрій. Для секційних воріт важливий параметр площі полотна.
  • Потужність двигуна. І бажано у консультанта уточнити саме чесну потужність. Невеличкий запас лишнім не буде.
  • Матеріали виготовлення. Особливо в навантажених місцях та механізмах — шток, редуктор, шестерні. Сталь та бронза будуть пріоритетними.
  • Функціонал. Такі речі, як то регулювання зусилля, зворотний рух при наїзді на перешкоду, можливість ручної експлуатації та багато іншого — це корисні функції.
  • Аксесуари. Зазвичай у базовій комплектації є все, що необхідно для користування автоматикою воріт https://vorota-center.com.ua/avtomatika-dlya-vorot/. Але інколи потрібно більше, як то допоміжні датчики присутності, сигнальні засоби тощо.

І обов'язково вибирайте бренд, що добре присутній на ринку, має повноцінну гарантію та розгалужену сервісну мережу. І не забувайте доглядати за пристроєм, вчасно змазуючи вузли та інші маніпуляції згідно з рекомендаціями виробника.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
03.04.2023 в 16:56 Рейтинг: 4.5 // 2
Теги: автоматика, автоматика для воріт, автоматика для воріт ціна, Ворота, автоматика для воріт Київ
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.