Як обрати мінеральні утеплювачі: види та переваги

Як обрати мінеральні утеплювачі: види та переваги
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Краще вибирати ту кам'яну мінеральну вату, яка має ступінь паропроникності вище.

Сьогодні існує безліч способів зниження теплових втрат. До них входить і утеплення фасаду. Щоб підвищити ефективність цієї технології та її результативність, слід купити мінеральні утеплювачі (базальтова вата), які мають унікальні властивості. Тільки такий підхід дозволяє вибрати на сторінці https://fenixcentr.com.ua/ua/teplo-zvukoizolyatsiya/mineralnye-utepliteli/ найкращий варіант для використання в різних умовах.

Основні види мінеральних утеплювачів

Сьогодні постачають кілька видів мінеральної вати, кожен із яких має свої особливості:

  1. Шлакова вата. Для її виготовлення застосовують доменний шлак. До складу цієї продукції входять елементи, що відрізняються найменшим розміром. Саме тому рівень жорсткості такого матеріалу відносно невисокий. Оскільки цей вид утеплювача має «брудну основ»", його застосовують для утеплення цехів й виробництв.
  2. Скляна вата. Для її створення використовують продукти переробки гірських порід. Оскільки розмір частинок становить 0,5-3 мм, скляну вату можна використовувати для утеплення окремих поверхонь. Але при цьому потрібно створювати додатковий захист, щоб мінімізувати контакт із цим матеріалом. Адже частки, які потрапляють на шкіру, провокують її подразнення.
  3. Кам'яна вата. Найчастіше для створення використовується базальт. Вона має прийнятний рівень жорсткості, що дозволяє застосовувати цей матеріал для вертикального утеплення.

Основні параметри вибору кам'яної мінеральної вати

Оскільки цей вид мінеральної вати має унікальні властивості, його досить часто використовують для утеплення житлових об'єктів. Щоб отримати максимум користі від застосування даного утеплювача, слід заздалегідь визначитися з наступними параметрами.

Коефіцієнт теплопровідності

Чим нижчим буде цей показник, тим краще. У кожного виробника цей показник може бути різним, тому уточнювати його слід наперед.

Як обрати мінеральні утеплювачі: види та переваги

Ступінь паропроникності

Краще вибирати ту кам'яну мінеральну вату, яка має ступінь паропроникності вище. Все тому, що в цьому випадку волога не затримуватиметься. В результаті, знижується ймовірність утворення цвілі та грибка.

Рівень пожежної безпеки

Від цього показника залежить вплив якої температури зможе витримувати мінеральна вата.

Щоб скористатися всіма перевагами мінеральної вати, потрібно не тільки вибрати потрібний вигляд, а й грамотно провести усі роботи. Це позитивно вплине на термін служби теплоізоляційного шару.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
03.12.2023 в 00:59 Рейтинг: 4.9 // 10
Теги: мінеральні утеплювачі, будівницство
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.