Як правильно носити та зберігати прикраси: рекомендації VIPGOLD

Як правильно носити та зберігати прикраси: рекомендації VIPGOLD
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Прикраси мають властивість старіти, навіть якщо вони просто лежать у скриньці. Існує кілька різних способів, що дозволяють запобігти цьому процесу.

Будь-які прикраси, дорогі вони чи ні, люблять правильний та дбайливий догляд, який забезпечить їм гарний блиск та привабливий вигляд. Звичайно, постійно витирати та чистити прикраси не захочеться нікому, тому в цій статті мова піде про кілька ключових і базових правил зберігання та носіння прикрас, знання та виконання яких дозволить прикрасам сказати вам «дякую», а також принесе можливість заощадити час та гроші на чищенні та лагодженні прикрас у майстерні.

На сайті https://vipgold.in.ua/ ви зможете в режимі онлайн отримати безкоштовну оцінку своїх прикрас та елітних аксесуарів, а також максимально швидко та комфортно продати їх.

Особливості зберігання

Насамперед почати слід з того, як потрібно зберігати прикраси. Будь-яка прикраса має властивість старіти, навіть якщо вона просто лежить у вашій скриньці. Існує кілька різних способів, що дозволяють запобігти цьому процесу.

Ось основні:

  • Перед тим, як прибрати прикрасу в місце для зберігання, слід протерти її поверхню м'якою ганчірочкою, виготовленою з фланелі або замші. Це видалить наліт та різні дрібні плями.
  • Зберігати потрібно в скриньках або футлярах, оббитих зсередини м'якою тканиною і зроблених за таким принципом, щоб коштовності не торкалися один одного.
  • Зберігайте прикраси подалі від дерева, оскільки хімічно оброблені поверхні дерева можуть спричинити процес потьмарення.
  • Якщо ви берете прикраси із собою у тривалу поїздку, краще тримати їх у сумці на блискавці, оскільки з часом прикраси вступають у контакт із вологою та повітрям, що може призвести до потемніння металу. Поклавши прикраси в пакет із застібкою-блискавкою та видавивши перед цим із нього все повітря, ви зможете уникнути цього.

Як правильно носити прикраси

Як правильно носити прикраси

Існує перелік правил, яких варто дотримуватися під час носіння прикрас.

Завжди об’єктивна ціна золота в ломбарді VIPGOLD! Тут ви зможете продати дорогоцінний метал з максимальною вигодою.

  1. Під час занять спортом або будь-яких фізичних навантажень обов'язково знімайте прикраси, тому що від механічного впливу прикраса може подряпатися або навіть змінити форму, а на дорогоцінному камінні можуть утворитися тріщини.
  2. Не надягайте прикраси за високих температур, оскільки можуть розпочатися хімічні процеси між взаємодіючими речовинами. Наприклад, коли йдете в лазню чи солярій, не забудьте зняти свої коштовності.
  3. Намагайтеся обмежити взаємодію прикрас з продуктами побутової хімії, косметичними засобами, а також тримайте їх подалі від засобів догляду за шкірою. Багато хто любить нанести крем або лосьйон, лак для волосся або тональну основу, а потім надіти прикраси. Згодом, при контакті прикрас та косметичних засобів можлива зміна кольору прикрас, виникнення різних плям, пошкодження їхньої поверхні через окисні процеси.

Дотримання цих елементарних правил, як говорилося раніше, допоможе вам, якщо у вас немає сил і часу на професійне чищення виробів. Але якщо ви з якоїсь причини не досягли бажаного ефекту, варто все ж таки звернутися до майстра або в ювелірний салон, де вам запропонують ряд послуг, що включає полірування, мийку, декоративне покриття виробу або вирівнювання форми.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
01.02.2022 в 16:43 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: зберігання, ювелірні прикраси, Прикраси
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.