Як вибрати клавіатуру для роботи та ігор

Як вибрати клавіатуру для роботи та ігор
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Як обрати універсальну клавіатуру для усіх задач: для роботи та відпочинку? Спробуємо розібратися в цьому питанні разом.

Ігрова периферія стає популярною і серед офісних працівників, адже важко переоцінити її зручність та ергономічність. Тому багато людей вибирають геймерські клавіатури для домашнього користування. Варто розібратись, якими вони бувають і які переваги пропонують власнику.

клавіатура

Різновиди геймерських клавіатур

Це головний аспект вибору, адже від роботи клавіатури буде залежати механіка гри та навіть сила натискання. Також механізм повинен бути стійким до механічних пошкоджень та впливу вологи. Ігрові клавіатури діляться на три основні різновиди:

  1. Мембранні. Недорогі завдяки використанню недовговічних силіконових накладок. Вони вже за рік чи два зношуються, і на кнопки необхідно сильніше тиснути. Навіть в новому стані вони потребують повного натискання, що дає додаткове навантаження на зап'ястя та пальці. Проте вони легкі та працюють майже безшумно.
  2. Механічні. Оптимальний варіант для геймера. Механізм довговічний і реагує на найменший дотик. Він не міняє характеристик з часом і здатен витримувати значні навантаження. Це надійний супутник для геймера або людини, якій приходиться багато друкувати. Може відлякати висока ціна, проте це вкладення на багато років.
  3. Оптичні. Найдорожчі моделі, оскільки в ролі тригера використовується світловий промінь. Це найновіший винахід, який одразу завоював любов геймерів. Люди оцінили швидкість реакції в долі мілісекунди, тиху роботу, м’яке натискання. Таку клавіатуру майже неможливо пошкодити, адже достатньо забрати перешкоду зі шляху променя. Проте вартість робить їх доступними лише для професійних гравців.

ігрова клавіатура

Всі види можуть бути провідними та безпровідними. Досвідчені геймери та працівники однозначно голосують за варіант з кабелем. Немає потреби возитись із батарейками, клавіатурі не потрібна мобільність, та й швидкість передачі сигналу вища приблизно на 4 мс.

Додаткові опції та можливості

Кожен виробник пропонує власні варіанти конструкції. Для ігор та роботи найкраще вибирати класичну прямокутну. Бувають різні варіанти розташування блоків клавіш, що необхідно врахувати. Вагомою перевагою стане наявність підсвітки. З нею можна працювати в нічний час без сторонніх джерел освітлення.

В дорогих клавіатурах наявне власне програмне забезпечення та пам'ять для побудови макросів, програмування клавіш та налаштування для різних ігор. Ці можливості сильно відрізняються у різних виробників, тому потрібно ретельно читати інструкцію.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
16.06.2023 в 10:09 Рейтинг: 4.8 // 4
Теги: клавіатура для роботи, ігрова клавіатура, клавіатура
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.