Коли потрібно робити аналіз на глікований гемоглобін

Коли потрібно робити аналіз на глікований гемоглобін
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Фахівці призначають як аналіз на глікований гемоглобін, так й додаткові дослідження. Це дозволяє точно встановити у якому стані пацієнт.

Для того, щоб завжди почуватися добре, потрібно стежити за своїм здоров'ям та періодично здавати аналізи. Особливо це важливо для діабетиків і людей, у яких часто змінюється рівень цукру в крові. Їм призначають особливе дослідження на глікогемоглобін. Глікований гемоглобін — це біохімічний показник крові, за допомогою якого визначається за встановлений часовий проміжок середній показник цукру.

У яких випадках варто записатися на здачу аналізу

Є кілька випадків, коли фахівець призначає відповідні аналізи:

  • рівень глюкози досить часто високий;
  • вік людини перевищує сорок років;
  • у людини надмірно велика вага;
  • спадковість;
  • у людини є певні скарги, пов'язані зі свербінням, із частим сечовипусканням, проблеми із зором;
  • якщо є цукровий діабет (перший та другий тип).

Фахівці зазначають, що дуже важливо своєчасно здавати аналізи на наявність цукрового діабету другого типу. Це дозволяє встановити чи дає необхідний результат призначена фахівцями терапія.

Важливо брати до уваги той факт, що під час вагітності збільшується ймовірність гестаційного діабету. Саме тому варто регулярно відвідувати лікаря, здавати аналіз на глікований гемоглобін, а також контролювати рівень глюкози.

Фахівці призначають як аналіз на глікований гемоглобін, так й додаткові дослідження. Це дозволяє точно встановити у якому стані пацієнт.

Коли потрібно робити аналіз на глікований гемоглобін

Особливості підготовки до здачі аналізу

Жодних складнощів під час підготовки до цього аналізу не виникає. Достатньо просто не їсти перед відвідуванням лікаря. Деякі фахівці допускають і здачу після їди. На результати не впливають стресові ситуації, а також фізичні навантаження. Але в деяких випадках результати можуть бути неточними. Це може бути спровоковано вагітністю, деякими складнощами із щитовидною залозою.

Плюси здачі аналізу на глікований гемоглобін

Періодично здаючи цей аналіз, можна своєчасно виявляти цукровий діабет і розпочати лікування, і навіть зробити так, щоб рівень глікованого гемоглобіну завжди був у межах норми.

Щоб здавати аналіз на глікований гемоглобін, слід звертатися до перевірених клінік та лабораторій, які мають позитивні відгуки та давно працюють у медичній сфері. Вони запропонують доступні ціни та швидкий, точний результат. Добре те, що майже в кожному місті можна знайти відділення, де вам зроблять дослідження.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
13.06.2024 в 00:10 Рейтинг: 5.0 // 1
Теги: аналіз, лабораторія, глікований гемоглобін
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.