Найпопулярніші нові авто в Україні 2022 року

Найпопулярніші нові авто в Україні 2022 року
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Цікавим фактом є те, що до першої десятки найпопулярніших увійшли лише позашляховики та кросовери, залишивши седани далеко позаду.

2022 рік був непростим для кожного бізнесу, а ринок нових автомобілів, чи не з перших днів опинився на межі виживання. Зупинені заводи автовиробників, знищені та розкрадені салони, низький рівень платоспроможності й зацікавленості покупців і в результаті — зниження об’єму ринку на 63% порівняно з 2021. Українці придбали майже 40,000 нових автівок минулого ріку, це історичний мінімум з початку століття. 

Цікавим фактом є те, що до першої десятки найпопулярніших увійшли лише позашляховики та кросовери, залишивши седани далеко позаду. Отже, поглянемо на модельний ряд автівок, що мали попит.

1. Toyota RAV-4

Очолює топ Toyota RAV-4, власниками якої стали понад 2500 водіїв.

Toyota RAV-4

Компактний повнопривідний SUV важко не помітити на дорозі, завдяки сміливому та зухвалому дизайну кузова. Салон приголомшує своїм комфортом, на перший погляд — нічого особливого. Проте досвід експлуатації вже не дозволить відпустити цей SUV: підігрів задніх і передніх сидінь взимку та вентиляційні канали, що не дозволять прикипіти до сидіння влітку, підігрів керма, функціональний бортовий комп’ютер, що дає інформацію про все, що відбувається навколо вас, показує індикатори роботи повного привода та дає можливість керувати мультимедіа.

Залежно від стилю водіння та потреб, можна обрати серед 6 варіантів комплектацій: з 2-літровим бензиновим двигуном або гібридні моделі.

2. Renault Duster

З невеликим відривом на другому місці опинився Renault Duster, який купили 2431 разів. 

Renault Duster

Завдяки вдалому поєднанню ціни та якості, цей компактний повнопривідний кросовер добре проявляє себе в умовах бездоріжжя та тішить своєю плавністю й динамічністю у міському трафіку. Система керованого спуску одна з найцікавіших фіч цієї моделі, зимою під час ожеледиці чи у теплий дощовий період — авто завжди лишається стабільним та керованим на дорозі. 

3. Toyota Land Cruiser Prado

Toyota Land Cruiser Prado закріпив трійку найпопулярнішим з відривом у половину від своїх попередніх — 1239 шт. 

Toyota Land Cruiser Prado

Prado — середньорозмірний надійний позашляховик, що має міцну конструкцію та функціональний дизайн екстер'єру, що забезпечує хорошу видимість і прохідність у найскладніших умовах бездоріжжя. Не менш переконливою є система безпеки Toyota Safety Sense, що попереджує та запобігає найпоширеніші дорожні пригоди. 

4. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq опинились на 4-місці серед популярності, як раз того року, коли на дороги виїхали поліцейські фантоми тієї ж моделі, збіг? Можливо, але динамічність кузова та впевнений трохи примружений погляд фар так і свідчить про серйозність і уважність власників.

Автоматична КПП з подвійним зчепленням демонструє неабияку плавність під час перемикання передач у поєднанні з заощадливою витратою пального. 

5. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson популярний SUV, що у своєму останньому поколінні зазнав футуристичних змін у дизайні.

Hyundai Tucson

Нові моделі Tucson розраховані на широку аудиторію автовласників, адже модельний ряд має як традиційні бензинові та дизельні двигуни, так і гібриди й гібриди plug in. Все це у поєднанні з інноваційними технологіями й надійною системою безпеки поліпшують водійський досвід.

6. Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander: https://mitsubishi-motors.com.ua/outlander — просторий позашляховик, що має елегантний дизайн, під яким приховується потужність та висока прохідність бездоріжжя вже кілька років поспіль приваблює автовласників. Цього річ модель також потрапила в топ-10 за вибором українців. Система повного приводу Super All-Wheel Control допоможе легко долати засніжені дороги чи бездоріжжя, круїз-контроль полегшить довгі поїздки, а двигун, оснащений системою MIVEC забезпечить плавне прискорення та оптимальну витрату пального.

Mitsubishi Outlander

Замикає рейтинг найбільш популярних авто 2022 року — Chery Tiggo 4 — 712 шт.

BMW X5 — 655 шт.; Skoda Karoq — 629 шт.; Kia Sportage — 623 шт. Українці мають смак в автомобілях. Цей рік показує неабияку стійкість та адаптивність українців, навіть в таких аспектах, як вибір авто. 

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
10.01.2023 в 20:50 Рейтинг: 4.8 // 5
Теги: авто, Рейтинг
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.