ТОП 9 правил вибору кухонних меблів

ТОП 9 правил вибору кухонних меблів
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Ідеальний варіант, якій підійде кожному – це класичні кухонні меблі.
Кухня – це те місце, де досить багато часу проводить кожна сім'я. Тому, для того, щоб створити тут найбільш комфортну обстановку, слід відповідально ставитися до вибору кожної деталі: починаючи з текстилю і закінчуючи меблями. Особливу увагу приділіть останнім, бо меблі кухонні повинні бути не тільки гарними, але і функціональними. Вони поставляються в великому асортименті, тому вибрати буде з чого.

1.Призначення

Перед тим як купувати усі меблі які бачите перед собою, необхідно визначитися з їх призначенням, які реально потрібні. Наприклад, якщо на кухні не готують часто, а проводять лише декілька часів раз-два в тиждень, не потрібно купувати багато шафок з великою кількістю шухлядок. І навпаки – якщо в сім’ї є людина, яка любить готувати та робить це часто, потрібно багато місця для кухонного приладдя, тарілок і іншого.

2. Відтінок

Визначаючись з відтінком, необхідно враховувати, які оздоблювальні матеріали використані в оформлені кухні (які шпалери, підлога, штори), наскільки велике приміщення. У разі якщо кухня відрізняється невеликими розмірами, то можна вибрати світлі меблі. Для більш габаритних кухонь підійдуть меблі, оформлені в темних тонах. Щоб створити окремі акценти в інтер'єрі, можна скористатися освітлювальними приладами.

3. Стиль

Ідеальний варіант, якій підійде кожному – це класичний стиль. Він ніколи не вийде з моди. Оскільки при оформленні кухні в класичному стилі, як правило, використовується деревина, подібний варіант може дозволити собі не кожен. Для тих людей, які хочуть оформити кухню в сучасному стилі, можуть вибрати хай-тек.

4. Матеріал

Для виготовлення меблів можуть бути використані такі матеріали:
  • Деревина.
  • МДФ.
  • Метал.
  • Пластик.
  • ДСП.
  • Мультиплекс.
  • Скло.
Необов'язково купувати меблі з одного матеріалу. Можна вибрати вироби, виготовлені з декількох матеріалів.

5. Стільниця

Особливу увагу слід приділяти вибору стільниці. Вона може бути виготовлена ​​з деревини, ламінованої ДСП, натурального або штучного каменю, сталі або скла. Найбільш тривалий термін експлуатації у стільниці з натурального каменю.
ТОП 9 правил вибору кухонних меблів

6. Проєкт

Щоб зробити кухню найбільш комфортною, слід попередньо підготувати проєкт. Кухня може бути лінійною, кутовою, острівною. Для кожного приміщення підбирається відповідна обстановка.

7. Кухонний стіл

При виборі кухонного столу керуватися варто розміром приміщення. Додатково потрібно враховувати й те, яка кількість людей проживає в будинку або у квартирі, як часто приходять гості.

8. Техніка

Перелік побутової техніки, яка необхідна, кожна людина самостійно визначає. Додатково варто вирішити, чи буде техніка стоїть окремо або ж вбудованої.

9. Декор, аксесуари

Для того, щоб зробити кухню більш привабливою, цікавою, можна користуватися різноманітними декоративними елементами. Наприклад, слід грамотно вибирати штори, картини.
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
19.05.2021 в 21:43 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: кухні, Меблі
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.