Адвокат по аліментам: коли потрібна його допомога

Адвокат по аліментам: коли потрібна його допомога
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Найчастіше подружжя після розлучення неспроможне вирішити самостійно питання виплати аліментів, тому звертаються до спеціалістів.

Як правило, усіх дітей у благополучній родині забезпечують саме батьки. Сума, яку вони мають витрачати на дитину, не визначається до розлучення. Після розірвання шлюбу одному з батьків, з яким дитина не проживатиме, призначаються аліменти. Якщо добровільно виплати людина відмовляється здійснювати, то буде потрібен юрист по аліментах, який допоможе все врегулювати.

Примусове чи добровільне встановлення обсягу аліментів

Найчастіше подружжя після розлучення неспроможне вирішити самостійно питання виплати аліментів. Тому все вирішується у суді. В цьому випадку обов'язково повинен бути залучений адвокат по аліментам, особливо, якщо йде підготовка мирної угоди про сплату аліментів. Цей варіант приваблює велику кількість громадян, оскільки дозволяє заощадити чимало часу, сил та коштів.

Які існують аліментні зобов'язання?

На даний момент виділяють декілька ключових видів:

  • Аліменти на дитину. Дані виплати належать до обов'язкових. Їх виплачують до 18 років або до 23 років (за умови, що дитина навчається). Щоб підготувати відповідний позов, слід підготувати документи, з яких можна підтвердити родинні зв'язки.
  • Аліменти на батьків. По досягненню певного віку з дитини, його батьки можуть вимагати аліменти. Важливо враховувати, що аліменти можуть вимагати не з усіх дітей, лише з одного. Але важливо розуміти, що й батьки власні обов'язки не виконували, те й аліменти їх покладено.
  • Аліменти, що виплачуються чоловікові (дружині). Якщо один із подружжя став непрацездатним, то в цьому випадку він може подати до суду. Це дозволить йому досягти виплат певного змісту.

Адвокат по аліментам: коли потрібна його допомога

Чому можуть знадобитися послуги кваліфікованого адвоката з аліментів?

Найчастіше до юристів звертаються у кількох випадках:

  • Звертаючись до юриста, можна отримати кваліфіковану консультацію. Фахівець надасть цінні рекомендації. Це дозволить швидко зорієнтуватись.
  • Професіонал допоможе у підготовці позовної заяви, яка передається до суду. Від того, наскільки правильно буде підготовлено цей документ, залежить і те, яким саме буде результат.
  • Адвокат за аліментами супроводжуватиме позивача і в суді. Лише професійні юристи зможуть правильно репрезентувати інтереси позивача.

Щодо вартості послуг, то вона багато в чому залежить від того, які саме послуги можуть знадобитися. Якщо потрібен відповідальний юрист, варто звернутися до Малика Олександра Володимировича. Зв'язатися з ним можна затефонувавши по номеру (096) 109-76-08 або (050) 105-33-11.      

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ARDinform
17.11.2022 в 18:00 Рейтинг: 0.0 // 0
Теги: аліменти, авокат
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.