Чому лінзи стають незручними? Дізнайтесь причини та як позбавитись дискомфорту

Чому лінзи стають незручними? Дізнайтесь причини та як позбавитись дискомфорту
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Проблеми із використанням лінз мають дві причини: неправильний підбір та порушення правил використання.

Проблеми із використанням лінз мають дві причини: неправильний підбір та порушення правил використання. Якщо ви самостійно обирали контактні засоби, орієнтуючись на рецепт для окулярів чи поради знайомих, вони апріорі не будуть ефективними та комфортними. Для підбору контактної оптики потрібен новий рецепт, де вказана оптична сила, кривизна рогівки та діаметр. Щоб отримати рецепт, зверніться до офтальмолога, оптометриста чи у салон оптики, який має послугу підбір засобів корекції.

Іноді контактні засоби стають незручними після певного періоду використання. Одні відчувають дискомфорт у другій половині дня, інші скаржаться на неприємні відчуття під кінець плану заміни. Офтальмологи стверджують, що такі проблеми частіше виникають у пацієнтів, які переношують засоби корекції, погано промивають або зберігають у брудному контейнері.

Користувачі по-різному описують дискомфорт, але найчастішими є такі прояви:

  • лінза відчувається на очах за 20-30 хв після надягання;
  • з'являється біль, різь, бажання потерти очі;
  • відчуття сухості, пластинка прилипає до рогівки;
  • очі гостро реагують на світло;
  • помутніння, оптичні викривлення чи світлові ареоли навколо предметів. 

контактні лінзи

Якщо ви помітили один чи декілька із цих проявів, зніміть та огляньте лінзи. Причиною може бути пошкодження чи забруднення матеріалу. Замініть пошкоджені пластинки новими, або промийте їх від забруднення. Часто це допомагає позбавитись неприємних симптомів.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт, надягаючи нову пару оптики, зверніться до офтальмолога. Серед причин може бути інфекційне захворювання очей або набряк рогівки, який може діагностувати тільки лікар.

Пересихання лінз — часта причина дискомфорту

М'які контактні засоби за структурою нагадують губку, яка на 40-50% складається із рідини. Великий вміст вологи робить їх м'якими, еластичними та комфортними. Але лінзи пересихають, якщо користувач довго працює за комп'ютером чи перебуває у приміщенні із сухим, теплим повітрям. У таких випадках радять використовувати краплі для зволоження очей.

Найдоступнішими є препарати із категорії "штучна сльоза", які продаються у кожній оптиці. Але перед використанням таких крапель доведеться знімати засоби корекції.

краплі Solente

Користувачам контактних лінз радимо спробувати краплі для очей Solente. Вони сумісні із засобами корекції, тому ними зручно користуватись на роботі, у машині чи літаку. Ці краплі добре зволожують матеріал та створюють на поверхні очей аналог слізної плівки, яка захищає оптику від подальшого пересихання. А ще вони знімають втому та почервоніння очей, що важливо для людей, які працюють за комп'ютером.

Перегляньте лінійку крапель Solente на сайті виробника та обирайте, які вам підійдуть. Зверніть увагу на препарати із гіалуроновою кислотою, які найкраще зволожують очі та матеріал оптики. 

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
04.01.2023 в 21:31 Рейтинг: 5.0 // 1
Теги: лінзи, дискомфорт, контактні лінзи
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.