Особливості вибору електричної теплої підлоги від GrayHоt

Особливості вибору електричної теплої підлоги від GrayHоt
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Вибір тої чи іншої категорії електричної теплої підлоги від українського бренду GrayHоt залежатиме перш за все від типу підлогового покриття.

GrayHоt — український бренд, який спеціалізується у тому числі на виготовленні електричної теплої підлоги. Компанія розташовується в Одесі і станом на сьогодні пропонує широкий асортимент нагрівальних елементів, що створюють комфортний мікроклімат у житлових або комерційних приміщеннях.

Системи відрізняються високими показниками енергоефективності та встановлюються під більшість видів підлогових покриттів. Головне правильно підібрати нагрівальний елемент за його базовими характеристиками. Давайте розберемося, яка тепла підлога GrayHоt підходить під те чи інше покриття і на що ще звертати увагу під час вибору і встановлення системи.

Як вибрати теплу підлогу від GrayHоt

електрична тепла підлога GrayHоt

Вибір тої чи іншої категорії електричної теплої підлоги від українського бренду GrayHоt залежатиме перш за все від типу підлогового покриття, під яке встановлюється система:

  1. Ламінат. Сам по собі є доволі комфортним підлоговим покриттям, яке швидко може нагріватися. Тому для нього можна обирати нагрівальні мати або кабелі потужністю 120 Вт/м². Цього буде достатньо, якщо тепла підлога слугуватиме додатковим джерелом опалення. Якщо ж кімната доволі велика, і ви хочете обігрівати її виключно через нагрівання ламінату, показники потужності систем можна збільшувати.
  2. Плитка. Холодне підлогове покриття, яке вимагає сильнішого нагрівання. Тож кабелі або мати мають бути потужнішими. Враховуйте, що плитка зазвичай встановлюється у кімнатах з підвищеним рівнем вологості, наприклад, ванна або кухня. А тому важливо, аби система була надійно захищена від впливу вологи. Нагрівальні кабелі у такому випадку краще монтувати під бетонну стяжку, а мати — у плитковий клей.

На що ще зважати, обираючи електричну теплу підлогу GrayHоt? На довжину нагрівальних кабелів або матів. Не рекомендують підрізати їх безпосередньо у процесі монтажу системи. А тому завчасно визначтеся, де саме буде розташовуватися тепла підлога.

Зауважимо, що зверху на нагрівальні мати й кабелі не рекомендують встановлювати габаритні меблі або важку побутову техніку. Тож плануйте розміщення системи на вільному просторі.

Краще завчасно проконсультуватися з фахівцями. Бажано з тими, хто надалі буде встановлювати електричну теплу підлогу. Адже для вибору виду потужності, а також довжини нагрівальних елементів, необхідно зважати й на тип підлогового покриття, планування приміщення, комфортну для вас температуру в кімнаті тощо.

Що ще потрібно знати для встановлення теплої підлоги GrayHоt

електрична тепла підлога GrayHоt

Окрім вибору безпосередньо нагрівальних елементів, необхідним також є пошук якісного та надійного терморегулятора. Компанія GrayHоt  рекомендує кілька моделей пристроїв, які виготовляються для того, аби ви могли підтримувати комфортну температуру підлогового покриття.

На корпусі регулятора є увесь функціонал, який дозволяє задавати необхідні параметри. Терморегулятори оснащені датчиками, які періодично вимірюють температуру. Їх встановлюють у виїмку в стіні, яку потрібно завчасно для цього зробити.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
15.12.2023 в 18:35 Рейтинг: 4.7 // 7
Теги: тепла підлога, GrayHоt, опалення, електрична тепла підлога
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.