Шкарпетки для бігу

Шкарпетки для бігу
Іллюстрація
Головне завдання шкарпеток для бігу — збереження комфорту ваших ніг незалежно від того, скільки кілометрів ви збираєтеся пробігти.
Найголовніше правило туристів та бігунів — не можна недооцінювати шкарпетки. Вибір правильних шкарпеток не менш важливий, аніж вибір кросівок чи будь-якого іншого трекінгового взуття. Сьогодні давайте поговоримо про шкарпетки для бігу і чому вони відіграють важливу роль в житті бігунів та трейлранерів.

Шкарпетки для бігу виконують важливі завдання:
  • Відведення вологи від стоп. Стопи є зоною підвищеної тепловіддачі під час бігу, особливо в теплу погоду, коли ноги виділяють велику кількість поту. Бігові шкарпетки створюються з комбінованих матеріалів, структура яких максимально ефективно повинна відводити вологу. Усередині носка стопи повинні залишатися сухими. Бо вологі стопи — це головна причина появи мозолів.
  • Терморегуляція. Різні бігові шкарпетки мають різну щільність, висоту, вентиляційні властивості. Влітку краще використовувати максимально тонкі бігові синтетичні шкарпетки з хорошою вентиляцією. У холодну пору року, якщо ваші ноги схильні до замерзання, варто бігати в більш теплих моделях бігових шкарпеток. Однак, завжди зважайте на найголовніше — комфорт ваших ніг.
  • Фіксація зв'язок стоп. Якісні бігові шкарпетки мають крій, що дозволяє фіксувати ключові зв'язки гомілковостопного суглоба, оберігаючи їх від мікротравм. Високі шкарпетки, в тому числі компресійні, фіксують також і гомілку. При цьому зберігається рухливість всіх зв'язок, якщо розмір шкарпеток обраний правильно.
шкарпетки для бігу
Незалежно від умов і завдань використання, хороші бігові шкарпетки на https://terraincognita.com.ua/ повинні мати ряд якостей, звернувши увагу на які, ви зробите правильний вибір:
  • хороша вентиляція;
  • використання синтетичних матеріалів (в окремих випадках — вовни);
  • маленька вага;
  • якісні шви або їхня відсутність.
  • Шкарпетки мають щільно облягати ваші ноги.
  • Наявність посилених зон. Велика частина бігових шкарпеток має посилення в зонах, що піддаються найбільшому тертю і тиску: на пальцях, кісточках, п'яті. Це не тільки збільшує термін служби шкарпеток, але і виконує ряд інших функцій: запобігання натирань і появи мозолів та задля додаткової амортизації.
І наостанок, поговорімо про догляд за шкарпетками для бігу. По-перше, запам’ятайте головне правило, не можна прасувати шкарпетки для бігу та й сушити їх на батареї чи будь-яких інших приладах не потрібно. А по друге, прати шкарпетки варто в пральній машинці на делікатному режимі та без використання відбілювачів (щоб тканина не втратила своїх якостей), або вручну.

Пам'ятайте, що головне завдання шкарпеток для бігу — збереження комфорту ваших ніг незалежно від того, скільки кілометрів ви збираєтеся пробігти! До зустрічі на шляхах яскравих та неймовірних пригод!

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ARDinform
05.08.2020 в 19:33 Рейтинг: 5.0 // 2
Теги: шкарпетки, шкарпетки для бігу, Спорт
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.